joi, 30 octombrie 2008

Validare XHTML imposibila datorita Google Analytics!

Incepi frumos sa-ti construiesti site-ul, iti propui sa folosesti cel mai nou standard html, adica XHTML si Strict pe deasupra, ai grija mereu sa scrii <img src="" />, nu cum erai obisnuit cu <img src =""> sau in loc de class=test, treci peste tot class="test" si alte chichite. In final adaugi codul de tracking de la google analytics, dar nu cel vechi, il alegi pe cel nou ca doar google ti-l recomanda.

Cu mare fericire in suflet te duci pe http://validator.w3.org/ si esti convins ca site-ul va primi validarea sa arati ca ai un site "fara cusur", semantic vorbind doar :)! Si cand colo mai mare ti-e "bucuria" sa constati cu stupoare ca ai vreo 17 greseli si toate de la linia x incolo. Te duci frumos in html-ul tau si constati cu si mai multa stupoare ca ultima linie de cod e x-10. Dupa ce incerci sa vezi daca nu cumva validatorul a verificat alta pagina, cum se spune acum "google it!" si ce supriza: noul cod de tracking de la google nu e compatibil xhtml. De fapt nici html strict 4.01 strict nu prea e.

Acum te vezi pus in fata situatiei ori de a schimba codul de tracking in speranta ca cel vechi e compabitil xhtml si faci asta cat nu ajungi la cateva zeci de pagini, ori iti spui "Bon voyage!" validarii xhtml. Cruda soarta!

Concluzia finala e ca nu tot ce e nou e si bun!

In schimb avem validare CSS pentru www.interfeteweb.co.cc :)! Si asta chiar dupa chinuitoare modificari si adaugiri ale css-ului ales dintr-un template free!

Niciun comentariu: