miercuri, 3 decembrie 2008

Alizeea's Puzzles

A doua problema din aceasta sectiune:

Mingea
Cum poti arunca o minge cat de tare poti astfel incat aceasta sa se intoarca la tine fara sa loveasca ceva sau sa aiba un dispozitiv legat de ea sau ca cineva sa o prinda si sa ti-o trimita?

Mult succes in aflarea solutiei :)

3 comentarii:

Mirela Alistar spunea...

Sol 1 : urmaresti fenomenele tectonice, atunci mingea intr-un vulcan si astepti in varful craterului eruptia ... dar s-ar putea sa fie ultima minge pe care o prinzi. Aceeasi solutie functioneaza si in cazul unui gheizer.

Sol 2 : O arunci in sus si sub forta de atractie a pamantului o va lua in jos ( asta daca esti pe Terra :) ) ... acum sunt 2 variante : o arunci incet si sigur pica in brate, o arunci tare de tot ... calculezi deviatia datorata miscarii de rotatie a pamantului si parurgi distanta pe jos ( de pinde cat de sportiv esti )

alexAndra spunea...

Solutia ar putea fi ca trebuie aruncata in sus, dar pentru o prindere sigura, trebuie indeplinite urmatoarele masuri de siguranta:

1. purtarea ochelarilor de soare in cazul in care afara este soare puternic
2. folosirea unei mingi al carui material de fabricatie nu reflecta lumina sau nu este de aceeasi nuanta cu cerul de afara pierzandu-se altfel localizarea sa in spatiu
3. debarasarea locului de stationare a viitorului tester de toate obiectele care pot facilita caderea acestuia, ducand la o grava accidentare fizica sau de orgoliu!

In rest, distractie placuta! Si nu uitati, strangeti mizeria pe care o lasati in urma!

Alina spunea...

da, atat raspunsul Mirelei cat si cel al Alexandrei sunt corecte: "Arunci mingea in sus". Bravo, fetelor!