joi, 20 noiembrie 2008

No-no's in SEO

Orice fenomen major e insotit de parti bune si de si mai multe parti rele.

Site-uri cu continut valid si util - bune, Motoarele de cautare - bune, indexarea site-urilor valide si utile si aparitia lor pe primele pagini din motoarele de cautare - de nepretuit, tehnici de pacalire a motoarelor de cautare pentru a indexa site-uri "dubioase" in primele pagini - cu caruta!

Pe scurt aceste practici ilegale ar fi:

1. textul sau linkuri ascunse: se ia un link/cuvant cheie se scrie pe site cu o culoare la fel cu cea a fundalului si se asteapta parcurgerea lor de catre spiderii motoarelor de cautare; desi nu le vedem, motoarele de cautare "vad" exact sintaxa paginii si nu tin cont de culori.

2. website-uri oglinda sau "sybil attack": se ia un site si se publica sub diferite URL-uri, toate indicand spre site-ul initial.

3. "keyword stuffing": se iau cuvintele cheie dupa care se doreste gasirea site-ul in motoarele de cautare si cu Ctrl+C se multiplica in nestrire in tagurile META sau in continutul site-ului.

4. "doorway pages" (sau "advertising pages", "jump pages", "gateway pages", "cloaking"): se ia o pagina, se aleg cu grija cuvintele cheie dupa care se doreste a fi gasita, se poate adauga si putin continut din alte site-uri si se adauga doar un link care tinteste spre site-ul dorit.

5. "cloaking": se ia o pagina, se trece in ea un script de redirectionare scris incat sa fie insesizabil vizitatorului, si se ajunge in final la site-ul tinta.

6. fermele de linkuri ("link farms"): se ia o pagina separata din site, se adauga in nestire alte site-uri al caror continut poate sa nici nu fie similar cu cel al site-ului pe care sunt trecute.

7. "scraper pages" (sau pagini autogenerate): se iau rezultatele cautarilor de pe motoare de cautare, se adauga printre ele si reclame Google Adsense si se asteapta umplerea pusculitei.

Va recomandam sa incercati ... pe pielea voastra! Sa nu spuneti ca nu v-am atentionat :D!

3 comentarii:

Mirela Alistar spunea...

Super tare ... stiam de cateva dintre ele , dar nu chiar de toate ... si, ce ne costa daca le incercam :D ?

alexAndra spunea...

Pentru unele practici, banarea pe viata a site-ul sau chiar a persoanei dumitale de pe motoarele de cautare:)!

Mihai Popa spunea...

Si iti baneaza si site-ul daca e pe un domeniu cunoscut? Gen xhost.ro? :P